BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21.12.10

cikgu PJ

berabad aku amek masa b4 log pasal cikgu PJ ni
sbb nye,aku saket hati dgn manusia yg ada dkat sekeliling ni
arghhh!!korg knpe??aku ckp xsekolah kg marah
mmang xsekolah,bushit kate awie lam kak limah
korg ade msalah ke dgn profesion aku ni??
snang ke korg rase.mudah?mcm buat megi ye?
mcm nk hentak2 jerk bila org ckp :
'wah PJ,senang la,maen je'
taik kau,taik,taik & taik lg
kau dtg ganti tempat aku skejap
jdi budak PJ skejap.sekejap je.
kau taw la ape yg ade dlm hidup aku ni
berterik bila org dh xde clas,puasa pulak
blom cerita lg ape aku buat masa pegi PL
berkayak mcm org gila.pusing pulau jalan kaki.
mybe korg rse PJ senang sbb blom ade yg mati kot.
ikot2,maw damage otak b4 5 taon nk abeskan degree PJ
wey,aku xmntk byk!xbyk,jus jgn hina aku n kos aku je.
lantak laa kau nk belajar tinggi mana.aku xkesah!
bila org tye pointer aku.ckplah aku ni'pointer aku,bla2 n bla'
dh dtg plak dgn prsoalan,cmne kau ley score smpai cm2 ek??
amali ke?ckp kau blajar tinggi,xkn 2 xtaw??
conpom laa ad amali,ujian bertulis,kehadiran.
so,masalah ke kalu aku score?
aku pye result 2 xbyk mane pon,ade lg yg dpt tingi melangit dr aku
ape masalh kau??bialah.pointer kau rendah kn?dgki!
so diam.diam.diam.budak gila diam!
dtg mlm pulak,jmpe pkcik tah mane2
sebok nk komen sal cikgu ni,cikgu nu
masok pulak sal elaon aku
setaraf dgn ank dia yg amek medic.so?kau ade masalah??
haih,aku rasa,kau cikgu jugak.bushit lg!
ape masalh kau kalu elaon aku same dgn ank kau?
nk cket ke elaon aku??
ameklah pkcik,kau kbulur sgt kn??
pg mati.mati.mati!
katenya:
'blja jadik ckgu xde la trok mane kalu nk banding dgn medic ni'
bla2.mule laa aku nk mcarut ni.
huh!mmg mcm ni ek org pndg kjaya aku ni
aku benci,meluat,rse nk sepak2 bila ade yg bukak mulut:
'alah PJ,bg BOLA SEBIJIK habes cerita'
kau nk aku hbeskn kau jugak ke???
ish,aku bencila.xnk tuliss lg!

ps:lpas ni jgn ade lg yg nk dekat2 dgn aku nk lekeh2 kn cikgu PJ ni.mmg mampos kau kna sembur dgn aku,sbb aku dh bgkek dgn org2 yg bersuara sblom kau.maafla,kau kna sembur xmemasal.

5 kata merekaaaaa:

cikwawa said...

Fuh, tahu xpe!
Mmg bengang gile3 tahap gaban.
Semua org akan ckp 'cikgu pj, bg bola sebiji dah, senang je'
bapak ah cakap xpikir lgsg.
Mentality mmg sempit gile!

zulhusna said...

bila cikgu dah bengang, mcm ni jawabnye....hehehehe
rilex pidah...bagi je buku-buku pidah kat pokcik tu, suh pie study jaoh2...nengok leh dak dia score....keh3

strawberry said...

kita buktikan akan dtg fi!

Anonymous said...

hahaha...we will c...

cikgupj said...

Cpj jadi cikgu pj dulu kini dan selamanya!...guru pj adalah guru terbaik, kerjaya terbaik, kerjaya yang mencabar, menyeronokkan, disayangi dan diingati oleh para pelajar, cpj muda dan sihat, disenangi dan diminati dulu kini dan mudah-mudahan sampai menghembuskan nafas yang terakhir!...Alhamdulillah...syukur jadi guru pj...